SON DAKİKA Sivasspor’un Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

Ülkemizi Avrupa’da temsil eden takımlardan Sivasspor’un UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu. Sivasspor, Villarreal, Qarabağ ve Maccabi Tel Aviv ile eşleşti. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kura çekimi sonrası grubu değerlendirdi.

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplar, yapılan kura çekimi sonrası belli oldu. İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonrası Türkiye’yi Avrupa Ligi’nde temsil eden tek takım olarak kalan Sivasspor, I Grubu’nda Villarreal, Qarabağ ve Maccabi Tel Aviv ile eşleşti.

Qarabağ’da şu anda Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerilim nedeniyle, temsilcimizin deplasmanda oynayacağı maçın başka bir ülkeye alınması gündemde… Dün Ermenistan’da oynanması gereken Ararat-Kızılyıldız maçı güvenlik nedeniyle Kıbrıs’ta oynanmıştı.

RIZA ÇALIMBAY’DAN İLK YORUM

Kura çekimi sonrası grubu yorumlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

“Diğer çekilen gruplara baktığımız zaman bizim grubumuz iyi… Biz grubumuzdan memnunuz… Gruptan iyi bir şekilde çıkacağız ama şunu belirtmek isterim kolay değil… İspanya temsilcisi Villarreal zor takım diğer rakiplerimize bakacak olursak. Ama biz hiçbir rakibimiz küçük görmüyoruz. İnşallah arkadaşlarımızla beraber bu gruptan en iyi şekilde çıkacağız. Ülke puanına ihtiyacımızın olması bizleri çok fazla hırslandırıyor. Ülkemiz için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Avrupa’da alınan her puan çok önemli. Avrupa’da başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Hem Avrupa, hem lig hem de Türkiye Kupası maçları derken birçok maç yapacağız ama biz buna göre kurduk takımımızı. Avrupa’da da as takımla oynayacağız. Hep beraber çalışacağız ve bu işi başaracağız.”

FİNAL 26 MAYIS’TA

Gruplarda her takım birbirleri ile ikişer kez karşılaşacak. 22 Ekim’de başlayacak grup maçları, 10 Aralık’ta sona erecek. Geçen sezon İspanyol kulübü Sevilla’nın mutlu sona ulaştığı turnuvanın finali, 26 Mayıs’ta Polonya’nın Gdansk Stadyumu’nda oynanacak.

Alanyaspor, Beşiktaş ve son olarak da Galatasaray’ın elenmesinin ardından Avrupa Ligi’nde tek temsilcimiz olarak kalan Sivasspor, çekilişe 4. torbadan katıldı. Çekiliş sonrası takımlar, 4’erli 12 gruba ayrıldı.

Öte yandan Inter forması giyen Romelu Lukaku, UEFA Avrupa Ligi’nde 2019-202 sezonunda Yılın Futbolcusu ödülünün sahibi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir