Yusuf Yazıcı | Trabzon’dan yola çıkan Armstrong

Lille formasıyla bu sezon fırtınalar estiren milli futbolcumuz Yusuf Yazıcı’nın kariyeri için yaptığı nokta atışları ve yaşam tarzı geleceğine ışık tutuyor. İşte Trabzon sokaklarından Armstrong yolculuğuna çıkan Yusuf’un hikayesi…

DERLEYEN: ÜMİT GENÇ |  Erdoğdu’daki evinin penceresinden Trabzon’a doğru bakarken elindeki futbol topuyla kurduğu hayallerin o sokakları aşarak, adını bile bilmediği şehirlerde gerçeğe dönüşeceğini düşünen kaç Yusuf vardır?

Köyünde, yaylasında, mahallesinde, her anında, her sohbetinde yeri olan Trabzonspor’u bile geride bırakıp sadece düşlerinin elini tutan kaç Yusuf?

‘İnsan ne düşünürse o olur’ diyerek yola çıkan Yusuf Yazıcı bugün Avrupa’da manşetlerde…

Çok mu kolay oldu? Asla. Hiç kolay olmadı. Aksine; tam her şey bitiyor derken tuttu Yusuf’u Karadeniz inadı.

L’EQUIPE’E KAPAK YAPAN ŞEY TESADÜF MÜYDÜ?

Belki de bugüne kadar ailesinden, sevdiklerinden, Erdoğdu’da, Faroz’da, Çaykara’da top oynayan çocuklardan aldığı hayır duaları tuttu onu ayakta. Ve şimdi sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın gözleri önünde parlayan bir ‘Kuzey Yıldızı’na dönüştü. Tam da istediği gibi…

Peki kalbi futbol topuyla atan küçük Yusuf’u lise takımından alıp L’equipe’e kapak yapan şey sizce tesadüf müydü? Elbette hayır.

Bundan 5 sene önce Guatemala’da Dünya Şampiyonu olan lise kadrosundan Yusuf haricinde kimin adını biliyoruz?

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

İnsan bir kere “Of” demez mi, “Yeter” demez mi? Anneyse demez. 🙂 Başının belası evlatlarına gösterdiğin sevgin ve sabrın ne kadar teşekkür etsem az. Anneler Günü’n kutlu olsun çiçek kokulu annem!

Yusuf Yazıcı (@yusufyazici)’in paylaştığı bir gönderi (12 May, 2019, 3:06öö PDT)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir