Cloud9’un yeni transferi K1ng ile Özel

Worlds 2019’da OPL temsilcisi MAMMOTH ile başarılı bir performans gösterip ardından Cloud9’ın akademi takımına transfer olan Avustralyalı nişancı k1ng ile Esporin özel bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajdan başlıklar;

Kendin adına başarılı bir mevsim geçirdikten sonra dünyanın en büyük espor organizasyonlarından biri olan Cloud9’a transfer oldun, bu nasıl hissettiriyor?

k1ng: Bu oyunu profesyonel olarak oynadığım her sene, uluslararası sahneye çıkmak istedim. O yüzden Cloud9’dan teklif aldığımda kariyerim boyunca yaptığım her şeyin karşılığını aldığımı düşündüm.

Genelde OPL takımları uluslararası turnuvalarda adından fazla söz ettiremiyordu. MAMMOTH ile bunu değiştirmeye çok yakındınız hem bireysel olarak hem de takım olarak iyi gözükmüştünüz bunu nasıl yorumluyorsun?

k1ng: MAMMOTH’un Worlds’teki başarısının sebebi, draft’a ve metaya verdiğimiz önemdi. Bence Play-in’deki çoğu takıma nazaran metayı daha iyi anlamıştık ve bu da başarılı olmamıza yardımcı oldu.

MAMMOTH takımından Babip hariç bütün oyuncular yurt dışına transfer oldu. Bunu bekliyor muydun?

k1ng: NA Academy’nin yurt dışı transferlerine getirdiği yeni kurallardan sonra açıkçası daha çok oyuncunun oraya transfer olacağını düşünmüştüm. Ancak sanırım uluslararası alanda başarı yakalayamayan oyuncuların kendilerini göstermek için pek fırsatı olmuyor. Yurt dışına transfer olan iki MAMMOTH oyuncusu da uluslararası turnuvalarda yer almıştı ve bence bunun çok yardımı oldu.

Çok kısa bir süre birlikte oynamanıza rağmen MAMMOTH takımı çok potansiyelli bir kadroydu. Birlikte daha fazla oynama şansınız olsaydı uluslararası sahnede büyük bir başarı elde edebilir miydiniz?

k1ng: MAMMOTH’ın dünya çapında bir takım olması için daha çok yol alması gerekiyordu ancak takımın potansiyelinin yüksek olduğu kesindi. Öte yandan, kimse yurt dışına transfer olmasa bile bir arada kalmazdık sanırım.

k1ng
Transfer döneminde OPL’den birçok oyuncu ve koç yurt dışına transfer oldu. Sence bu OPL’i seviye olarak nasıl etkileyecek?

k1ng: OPL’in yetenek seviyesi kesinlikle düşecek. Ancak sürekli aynı oyunculara (benim gibi) şans vermektense uluslararası arenanın kapılarını yeni oyunculara açmanın bölgeye çok yardımı olacağını düşünüyorum. Böylece onların da major bölgelerden birine transfer olma şansı olabilir.

OPL şampiyonluğuna en fazla ulaşan isimsin. OPL’in en başarılı oyuncusu olarak yurt dışına transfer oldun, bu bir baskı hissettiriyor mu?

k1ng: Yeni bir bölgeye transfer olmak kesinlikle göz korkutucu, zira bu sefer küçük balıkları yiyen büyük balık ben olmayacağım. İyi oyuncularla rekabet edebileceğimi ve OPL’in en iyisinin onlarla aynı seviyede olduğunu göstermem gerekiyor.

Sence OPL’den yurt dışına oyuncu transferi devam edecek mi?

k1ng: Artık yeni oyunculara oyunu öğretecek tecrübeli oyuncular olmadığı için OPL’de yetişecek yetenekler ne kadar gelişir, tam bilemiyorum. Aradan sıyrılıp kendini gösterenler kesinlikle olacaktır ama bence en büyük transfer dalgası bu mevsimdeki olacaktır.

Sezon öncesi Kore’deki antrenman kampına katıldın. Nasıl geçti?

k1ng: Cloud9, akademi takımı için bir antrenman kampı düzenledi ve bu, şu ana kadar katıldığım en iyi antrenman kampıydı. Kalacak yer olsun, yiyecekler olsun, her şey harikaydı. Oyun açısından bakacak olursak 600 LP’ye ulaştım. Uzun süre OCE tekli derecelisinde oynadıktan sonra orada oynamak ferahlatıcı oldu.

Amerika’da günlerin nasıl geçiyor? Tekli derecelisini nasıl buldun?

k1ng: ABD’yi henüz tam olarak keşfetmedim, bu yüzden bu konuda yorum yapacak bilgi birikimine sahip olmadığımı düşünüyorum. NA tekli derecelisi oldukça kötü. Yetenek anlamında fena değil, asıl sorun oyuncuların tavrı. Çok fazla OTP ve yayıncı var. İnsanlar kendilerini kasmadıkları için oyunların seviyesi düşük oluyor ve oyuncular hatalarını kabul etmek konusunda çok kötü.

Eski takım arkadaşın Fudge ile aynı takımda oynayacaksınız. Onun potansiyelini nasıl görüyorsun?

k1ng: Fudge henüz 17 yaşında ve NA’e transfer oldu. 20’li yaşlarının başlarında oturma izni alıp ligin en iyi isimlerinden biri olma şansı var. 5 yıl sonra nerede olacağını çok merak ediyorum.

LCS & LEC kadrolarının birçoğu tamamlandı. İlgini çeken bir transfer oldu mu?

k1ng: OG Destiny 

2020’de hedeflerin neler?

k1ng: 2020 hedefim, akademi ligini kazanıp LCS’te birkaç maça çıkmak. Burada olmayı hak ettiğimi göstermek istiyorum, gerçekten LCS’te oynama şansım olursa bu harika olur.

Uzun süre birlikte oynadığın alt koridor partnerin Destiny, Avrupa’nın en güçlü kadrolarından biri olan Origen’a transfer oldu. Ona bir mesajın var mı?

k1ng: Bunu çoktan söyledim ama ona bu sene çok büyük işler başarabileceğini söylemek isterim. Yeterince çalışırsa LEC’yi kazanma şansı var. Bu sene Worlds’te onunla tekrar buluşmak istiyorum.

Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?

k1ng: Espordaki yolculuğumu takip eden herkese teşekkür etmek istiyorum, bu benim için büyük bir hamle oldu ve neler olacağını çok merak ediyorum. OPL’i takip etmeye ve OCE’li herkesi desteklemeye devam edeceğim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir